Jäsenkirje 2/2021
Avaa viesti selaimessa

Hyvä Kippari

Veneet ovat vesillä ja kesä kauneimmillaan. Juhannuksen lähestyessä on ilmassa myös toive normaalin elämänmenon palaamisesta pitkäksi venyneiden pandemiarajoitusten jälkeen.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana on seuran toiminnan käynnistämistä valmisteltu monesti ja yhtä usein on toiveet ja suunnitelmat jouduttu hautaamaan. Nyt on kuitenkin päästy lupaavaan alkuun, kun laivuritutkinnot pystyttiin viimein järjestämään 4.6.2021. Myös kerhotoimintaa käynnistellään järjestämällä yhteistyöseuraeskaaderi Kirkkonummen Lähteelään heinäkuun alussa. Koulujen syksyllä alettua ollaan järjestämässä jo tutuksi tullutta jäsenistön yhteisretkeä mielenkiintoiseen kohteeseen.

Myös Kipparien leipätyöhön, eli merenkulkukoulutukseen ollaan pääsemässä käsiksi täydellä voimalla. Elokuun lopussa alkaa Espoon työväenopistossa runsaasti laivurikursseja ja seuran omia lyhytkurssejakin on suunnitteilla normaaliolojen tavanomainen määrä.

Espoon Kipparien johtokunta ja opettajat toivottavat kaikille seuran jäsenille unohtumatonta ja turvallista veneilykesää ja toivottaa sen jälkeen kaikki innolla mukaan, toivottavasti vilkkaana jatkuvaan seuratoimintaan.


Opetusta myös Kirkkonummella

Espoon Kipparit on keväällä 2021 ottanut laivurikurssien opetusvastuun myös Kirkkonummen kansalaisopistossa. Viime marraskuussa keskeytyneen saaristokurssin ja kevätlukukaudelle suunnitellun rannikkokurssin opetus tapahtui poikkeuksellisesti Teams-luentoina. Samalla saatiin myös arvokasta kokemusta etäopetuksen soveltumisesta laivurikursseille. Kurssien opettajana toimi kommodorimme Martti Helamaa.

Syksyllä Kirkkonummellakin jatketaan toivottavasti tavanomaisissa luokkaolosuhteissa. Paikalliseen tapaan syksyllä tullaan järjestämään saaristolaivurikurssi ja keväällä rannikkolaivurikurssi. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Kirkkonummen kansalaisopiston verkkosivujen kautta.


Kesäkuun laivuritutkinnot

Tavanomaisista tutkintopäivämääristä on kuluvana keväänä jouduttu joustamaan ja pienin poikkeusjärjestelyn Espoon Kipparitkin onnistui järjestämään tutkintotilaisuudet niin Tapiolassa kuin Kirkkonummellakin. Edellinen tutkinto voitiin järjestää syyskuussa 2020.

Tutkintoihin osallistui Tapiolassa 36 ja Kirkkonummella 11 kokelasta. Terveysturvallisuuden takia tutkintosuorituksia varten oli käytössä yhteensä kuusi luokkahuonetta, joten tutkinnon valvojiksi tarvittiin kaikki liikenevä opettajavoima.

Kesäkuussa tehtiin 34 saaristo- ja 18 rannikkotutkintoa. Suoritusten tulostaso muodostui poikkeuksellisista lähtökohdista huolimatta varsin tavanomaiseksi.

Seuraava tutkintopäivä on 24.9.2021.


Yhteistyöseurojen eskaaderi Lähteelään

Espoon Kipparien ja Suvisaariston Navigaatioseuran jäsenten yhteinen viikonloppueskaaderi Kirkkonummen Lähteelään. Sijainti 59°98 N 024°43,9 E. Saapuminen ja lähtö oman aikataulun mukaan.

Ohjelma on korostetun vapaamuotoinen; saunotaan, pelaillaan, grillataan sekä tutustaan oman ja yhteistyöseuran jäseniin.

Ennakkoilmoittautumista edellytetään ja veneen kipparin tulee olla jommankumman järjestävän seuran jäsen. Osallistuminen on maksuton, mutta jokainen venekunta hoitaa omat laiturimaksunsa ja muun ylöspitonsa.

Tietoa kohteesta:
https://www.lahteela.fi/

 

Jos et halua vastaanottaa uutiskirjettä, kirjautumalla sisään voit päivittää tietosi.