Ocean Ladies jäsenillassa 23.5.2018

27.4.2018

Puhurinpolulla 23.5.2018 klo 18:00 alkaen järjestettävässä jäsenillassa saadaan tutustua etelä-Suomalaisten naispurjehtijoiden mielenkiintoiseen ja vaativaan hankkeeseen osallistua tämän vuoden ARC Atlantin ylityspurjehdukseen omalla kilpailumiehistöllä. Mukaan lähtevissä on myös seuramme jäseniä!

Ocean Ladies -työnimellä kulkeva hanke on heidän oman kuvauksensa mukaan ryhmä purjehtijanaisia, joilla on haave, intohimo ja uskallus osallistua syksyllä 2018 ensimmäisenä suomalaisena naisistona ARC-purjehduskilpailuun (Atlantic Rally for Cruisers) Espanjan Las Palmasista Karibian St. Lucialle.

He eivät ole ammattipurjehtijoita vaan purjehtivia mimmejä, mammoja ja yksi mummi, eri puolilla Etelä-Suomea. Heidän tavoitteenaan on luokkavoiton lisäksi innostaa ja rohkaista myös muita tarttumaan haasteisiin ja uskomaan itseensä sekä yhdessä tekemisen merkitykseen.

Purjehduskokemusta ja -osaamista tiimistä löytyy roppakaupalla – noin 80 000 avomerimailia. Tämän he eivät kuitenkaan katso riittävän. Hankkeen alkaessa tammikuussa 2017 tiedossa ei ollut edes venettä. Nyt on, suomalainen Swan, mutta työtä on vielä paljon.

Hanke vaatii myös monien osaamisalueiden päivittämistä ja kertaamista. Turvallisuusasiat, navigointi, Atlantin tuulet, sään tulkinta, teknisten laitteiden huolto, kovan kelin taidot, psyyke ja fyysinen kunto sekä tiimin toimivuus ja tietysti ongelmien ratkaisutaidot ovat asioita, joiden on oltava kohdallaan kisaan lähdettäessä. Nämä osaprojektit pitävät tiimimme kiireisenä kilpailun starttiin, marraskuuhun 2018 asti.

Tule kuulemaan Kipparien jäseniltaan siitä, miten Ocean Ladies on hoitanut hankkeen, joka on suunnattomasti suurempi kuin Atlantin ylittämiseen tarvittavat muutama viikko.

Lisätietoa http://www.oceanladies.fi/