Ocean Ladies esittäytyi

24.5.2018

Jäsenillassa 23.5.2018 tunnelma oli huikea, kun Ocean Ladies kertoi välittömällä tavalla pari vuotta kestävästä proktistaan valmistautua ensi talven ARC-kilpailuun. Illassa tutustuttiin myös osaan yhteistyökumppaneista maistiaisten muodossa. Ocean Ladies on ensimmäinen suomalainen naisisto, joka osallistuu perinteikkääseen ARC-kilpailuun. Hommaan todellakin sisältyy muutakin kuin kolmen viikon purjehdus Atlantin yli.

Kun projekti polkaistiin käyntiin toissa vuoden syksyllä, ei ollut tiedossa edes venettä, mutta toisaalta tyhjältä pöydältä on hyvä lähteä liikkeelle. Projektiin kuului paljon suunnittelua, asioiden ennalta selvittämistä, koulutuksen hankkimista ja harjoittelua.

ARC-joukkueen muodostaa yhdeksän toisilleen jollain tavalla ennalta purjehdusharrastuksesta tuttua naista. Espoon Kipparit on otettu siitä, että jäsenillassamme heistä yli puolet oli tullut hankettaan esittelemään. Edelleen mukana olleista kolme on myös Espoon Kipparien jäseniä!

Ocean Ladies purjehtii Swan 441 kilpaveneensä ensi viikolla Helsinkiin jonka jälkeen alkaa harjoituskausi - osittain koko miehistöllä ja osittain purjehduksilla Itämeren alueella niin että mukaan mahtuu oman päällystön lisäksi myös ulkopuolisia gasteja. Lisää tietoa paikoista kesän purjehduksista löytyy Ladyjen nettisivuilta http://www.oceanladies.fi/. Niin ikään lisämiehistöä haetaan myös elokuussa alkavalle siirtopurjehdukselle Hangosta Las Palmasiin (matka on jaettu osiiin).

Hanke ilmiselvästi kiinnosti paikalle tulleita, tosin valitettavan harvalukuista, isäntäseuran edustajia ja keskustelu välittömässä ilmapiirissä jatkui pitkään. Lämmin kiitos vielä Teille, Ocean Ladies!

 

Ocean Ladies tiimistä olivat hanketta esittelemässä Pia, Johanna, Meri, Petra ja Paula.  Kuva: Teijo Toivonen