Jäsenillassa Itämerta ja suuria vesiä

25.10.2018

Jäsenillassa 24.10.2018 oli Puhurinpolun tila väkeä täynnä. Perinteisten pullakahvien jälkeen John Nurmisen säätiön Jenni Blomqvist piti ansiokkaan esityksen Itämeren nykyisestä tilasta ja kertoi, miten jokainen meistä voi olla vaikuttamassa myönteisesti lähivesien tilaan.

Illan odoteuimpana aiheena oli kunniajäsenemme ja pitkäaikaisen kommodorimme Erkki Lauhon esitelmä vastikään julkaistusta kirjastaan "Valtameret raakapurjein". Saimme kuulla autenttisin valokuvin ja karttaottein maustetun tiivistelmän kirjan tarinasta ja sen päähenkilön, Yrjö Niemisen vaiheikkaasta elämästä. Erkki valotti myös kirjan pitkää valmistumisprosessia, miten merimiesarkullisesta kirjeitä, muistiinpanoja ja valokuvia muotoutui 320-sivuinen juonellinen nide.

Jäseniltaan osallistuneet olivat tyytyväisiä illan antiin ja useimpien kainalossa lähti kotimatkalle myös Ekin tuoreella omistuskirjoituksella varustettu lukupaketti.

Kirja ja Erkki osallistuvat myös  tänään 25.10. alkaviin Helsingin Kirjamessuihin, jossa "Valtameret raakapurjein" on näkyvästi esillä John Nurmisen osastolla. Kirjasta on luvattu -20% messualennus eli hinta on 26,32€ (norm. 32,90€).

 

Erkki lauho ja hänen uutuuskirjansa oli jäsenillan odotettu aihe. Lisäksi saimme kuulla Jenni Blomqvistin mielenkiintoisen ja asiapitoisen esityksen Itämeren tilasta.
(kuvat: Teijo Toivonen)