Väyläajo- ja pimeäajoharjoitus la 2.11. - Pimeäajoharjoitus on täynnä!

5.9.2019

Pimeäajoharjoitus on nyt täynnä!!! Emme ota enää uusia osallistujia, jonoon voi toki ilmoittautua. Väyläajossa vielä tilaa.

Väyläajo- ja pimeäajoharjoitus järjestetään Sukeltajien m/s Maijalla lauantaina 2.11.2019. Ennen ajoharjoituksia kokoonnutaan keskiviikkona 30.10.2019 klo 18:00-20:00 Puhurinpolulle teoriaosuuteen, jossa jaetaan vahtiryhmät ja tehdään myös yhdessä reittisuunnitelmat. Opetuksesta vastaavat tutut Espoon Kipparien merenkulun opettajat, joiden lisäksi m/s Maijan henkilöstöä on mukana varmistamassa turvallista kulkua. 

Väyläajoharjoitus on 2.11. klo 13:00-17:00 ja pimeäajoharjoitus klo 19:00-23:00 - lähtöpaikalla Herttoniemen laivarannassa suositellaan olemaan puoli tuntia aikaisemmin. 

Väyläajoharjoituksen tarkoituksena on opetalla suuren veneen ohjaamista, ja navigointia aistinvaraisin menetelmin, merenkulun turvalaitteita ja aluksen navigointilaitteita hyödyntäen - toivottavasti hyvissä ajo-olosuhteissa. Harjoituksen hinta on 36,00 euroa (sisältää välipalan aluksella).

Pimeäajoharjoittelussa tutustutaan veneilyyn hämärän ja pimeyden aikana aistinvaraisin menetelmin, ilman tutkan tai plotterin käyttöä. Reitti suunnitellaan ja ajetaan käyttäen hyväksi valaistuja merenkulun turvalaitteita. Pimeäajoharjoitukseen osallistuminen on myös edellytys käytännön veneilykurssin todistuksen saamiseksi. Harjoituksen hinta on 42,00 euroa (sisältää välipalan aluksella).

Kummassakin harjoituksessa kaikki osallistujat pääsevät henkilökohtaisesti tekemään reittisuunnitelmaa toteuttamaan tekemänsä suunnitelman, ohjaamaan alusta, tähystämään ja toimimaan muissa navigointitehtävissä aluksella.

Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 18 osallistujaa, jotka jaetaan harjoituksessa kolmeen eri vahtiin.

Harjoitus on tarkoitettu Espoon Kipparien jäsenille ja parhaillaan seuran toteuttamilla laivurikursseilla opiskeleville.

Ilmoittautuminen täältä>>