Espoon Sekstanttiseurat yhteistyöhön

22.12.2019

Päivitetty 5.1.2020


Espoon Kipparit ja Suvisaariston Navigaatioseura ovat 22.12.2019 sopineet seurojen välisestä yhteistyöstä. Vuoden 2020 alusta lukien voimaan tuleva sopimus tulee hyödyttämään kummankin seuran jäsenistöä.

Suvisaariston Navigaatioseura perustettiin vuonna 1985. Seuran tavoitteena on tarjota Svinön sataman käyttäjille turvallinen ja viihtyisä ympäristö veneiden säilytykseen ja veneilyharrastukseen. Alusta alkaen navigointitaidot ja niiden ylläpito ovat olleet tärkeä osa seuran toimintaa, jäseniltä edellytetäänkin Suomen Navigaatioliiton hyväksymää merenkulkututkintoa. Suvisaariston Navigaatioseuralla on hieno tukikohta, seuramaja Poiju, Svinön venesataman yhteydessä. Seuralla on tarjolla laituripaikkoja sekä talvisäilytyspaikkoja jäsenilleen. Lisäksi tarjolla on veneiden katsastuspalvelu.

Espoon Kipparit on eräs perinteikkäimmistä ja suurimmista navigaatioseuroista Suomessa. Se on ollut aktiivinen toimija alallaan jo lähes 60 vuotta ja nykyään sen jäsenmäärä on yli tuhat. Seuran jäsenyyden ehtona on Suomen Navigaatioliiton myöntämä laivurin arvo. Seuran päätehtävä on merenkulkukoulutuksen antaminen huviveneilijöille. Kuluneen yli 50 toimintavuoden aikana Espoon Kipparien laivurikursseille on osallistunut yli 17 000 henkilöä. Kaikkien tasojen laivurikursseja järjestetään osana Espoon kaupungin työväenopiston kurssitarjontaa. Niiden lisäksi Espoon Kipparit järjestää opetusta merenkulkuun liittyvillä lyhytkursseilla ja kouluttaa veneilijöitä mm. Stormwind-simulaattorilla. Seuran toimintaan ovat alusta alkaen kuuluneet myös kuukausittaiset jäsenillat ja ekskursiot.

Hyötyjä molempien seurojen jäsenille Molempien veneilyseurojen jäsenet pääsevät nyt nauttimaan toistensa jäseneduista. ”On hienoa, että SuNS:n jäsenille tulee tarjolle koko Espoon Kipparien tuotteistama laaja koulutustarjonta, ekskursiot ja muut tapahtumat”, maalailee SuNS:n kommodori, Mika Stenman. ”Yhteistyössä voimme kehittää myös uusia jäsenetuja ja kaikki edut ovat tarjolla edulliseen jäsenhintaan molempien seurojen jäsenille”, summaa Mika.

”Seuramaja Poijun ja Svinön sataman keskeinen sijainti Espoon veneilyväylien läheisyydessä tarjoaa uusia mahdollisuuksia Espoon Kipparien jäsenistölle”, toteaa Kipparien kommodori, Teijo Toivonen. ”Koulutus- tutkinto- ja jäsentapahtumiin keskittyneen seuran jäsenpalveluihin tulee yhteistyön myötä lisää tarjoamaa kesän aktiiviveneilykaudelle sekä omiin veneisiin liittyviä palveluita. Myös käytännön veneilykurssien osalta Svinön tukikohta tarjoaa uusia mahdollisuuksia”, visioi Teijo.

 

Seurojen yhteistyösopimuksen allekirjoittivat kommodorit Mika Stenman (SuNS) ja Teijo Toivonen (EK)