MITEN TOIMIMME


 Espoon Kipparit järjestää jäsenilleen säännöllisesti toimintaa. Kuukausittain on jäsenilta tai ekskursio, joka yleensä järjestetään kuukauden kolmantena keskiviikkona alkaen klo 18:00. Jäseniltojen aiheet ja ekskursioiden kohteet löytyvät nettisivuilta päävalikon kohdasta Tapahtumat yleensä kuukautta ennen tapahtumaa. Joissakin tapauksissa osallistujamäärä on rajoitettu ja silloin mukaan pääsee täyttämällä ilmoituksen yhteydessä olevan sähköisen ilmoittautumislomakkeen.

Jäsenilloissa kuullaan luentoja ja esitelmiä veneilyyn tai merenkulkuun liittyvistä aiheista. Tilaisuudet järjestetään joko omassa kerhotilassa Tapiolassa osoitteessa Puhurinpolku 1 tai Espoon Pursiseuran kerhotalolla Nuottaniemessä. Kerhoillat ovat maksuttomia, samoin kuin niissä tarjottavat pullakahvit. Tilaisuudet on tarkoitettu Espoon Kipparien jäsenille ja myös EPS:n jäsenet ovat tervetulleita.  Ehdotuksia kiinnostavista aiheista voi lähettää sähköpostitse johtokunnalle.

Ekskursioita ja retkiä tehdään pääasiassa lähialueen kohteisiin, jotka liittyvät jollakin tavalla merenkulkuun, navigointiin tai veneilyyn. Joissakin tapauksissa voidaan järjestää yhteiskuljetus kohteeseen, mutta se ei ole pääsääntö. Ekskursioon osallistumisesta edellytetään yleensä ennakkoilmoittautumista yhdistyksen verkkosivuilla julkaistun sähköisen lomakkeen kautta. Eräissä tapauksissa osallistuminen voi olla maksullista. Maksulla katetaan osa vierailun välittömistä kustannuksista. Ekskursiot on tarkoitettu Espoon Kipparien jäsenille. Joihinkin tapahtumiin jäsen voi ottaa mukaan seuralaisen, mutta tästä ilmoitetaan tapahtumakohtaisesti aina erikseen.

Vuodesta 2010 alkaen on alettu järjestää vuosittain suosittuja eskaaderipurjehduksia. Kesäkuussa tehdään viikonloppuretki omilla veneillä Tallinnaan ja purjehduskauden meillä jo päätyttyä viikon mittainen eskaaderi Välimerelle.

Espoon Kipparit osallistuu vuosittain merikarttanavigoinnin Suomenmestaruuskilpailuhin ja jakaa jäsenilleen valtakunnallisen työryhmän laatimat karsintakilpailutehtävät karttoineen. Karsintakilpailupaketin voi tilata marraskuun alusta alkaen seuran nettisivuilta. Karsinnan perusteella Suomen 20 parasta kutsutaan valtakunnalliseen loppukilpailuun joka järjestetään huhtikuussa. Espoon Kipparit tukee loppukilpailuun kutsuttujen matkakuluja taloudellisesti.

Jos sinulla on hyviä ehdotuksia uusiksi toimintamuodoiksi ja varsinkin jos haluat lähteä sitä vapaaehtoistyönä vetämään, ilmoita siitä ihmeessä johtokunnalle sähköpostillainfo@espoonkipparit.fi

Tervetula mukaan toimintaan!