Avomerilaivurikurssi

 

Vietitä alas kurssiluetteloon ↓↓

 Avomerilaivurin eli tähtitieteellisen merenkulkuopin kurssi on Suomen Navigaatioliitto ry:n kurssivaatimusten mukainen liiton laivuriopintojen kolmas ylin tason. Kurssi syventää rannikkolaivurin opintoja ja antaa teoreettiset valmiudet avomerellä tapahtuvaan paikanmääritykseen. Kurssilla opiskellaan tuhti annos tähtitiedettä, taivaankappaleiden liikkeitä, tarkkaa ajanmääritystä ja tähtien tunnistamista. Tutustutaan sekstanttiin ja opiskellaan kuinka sen ja merenkulun taulukkokirjojen avulla tehdään paikanmääritys. Kurssin aikana suoritetaan huomattava määrä harjoitustehtäviä.

Kurssille osallistujilta edellytetään saaristo- ja rannikkomerenkulku-kurssien suorittamista tai vastaavia tietoja.

Kurssilla käytetään oppikirjana Suomen Navigaatioliiton julkaisemaa Avomerinavigointi -kirjaa. Kurssilla jaetaan runsaasti monisteita ja kurssin ajaksi Espoon Kipparit lainaa oppilaiden käyttöön Nautical Almanac -kirjan. Laskutoimitusten suorittamiseen tarvitaan funktiolaskin.

Kurssin materiaalikustannukset ovat noin 60 euroa. Opetusmateriaalin voi ostaa opettajilta kurssin alussa.

Kurssin päätteeksi järjestetään halukkaille mahdollisuus suorittaa avomerilaivurin tutkinto. Avomerilaivurin tutkintoa ei voi suorittaa suorittamatta ensin saaristo- ja rannikkolaivurin tutkintoja. Tutkinto- ja todistuskustannukset ovat yhteensä 65 euroa.


Espoon Kipparit järjestää rannikkolaivurikurssin Suomen Navigaatioliiton koulutusjärjestelmän mukaisesti. Tähtitieteellisen merenkulun kurssi on kurssijärjestellmän kolmannen eli korkeimman tason kurssi, joka on tarkoitettu käytäväksi rannikkolaivurikurssin jälkeen.

Avomerilaivurikurssit alkavat syyskuussa ja kestävät seuraavan vuoden huhtikuuhun asti. Opetus järjestetään osana Espoon kaupungin työväenopiston kurssitarjontaa ja ilmoittautuminen niille tapahtuu pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistojen yhteisen ILMONET-järjestelmän kautta.

Kurssit tähtäävät huhtikuussa ja joulukuussa järjestettäviin Suomen Navigaatioliiton laivuritutkintoihin. Tutkinto on erillinen tapahtuma, eikä kurssille osallistuminen edellytä tutkintoon osallistumista - tai päin vastoin.


ALKAVAT JA KÄYNNISSÄ OLEVAT KURSSIT

Tähtitieteellinen merenkulkuoppi
maanantaisin klo 17:30-19:00
4.9.2023-15.4.2024
(kevätlukukausi alkaa 8.1.2024)
Tapiola, Itätuulenpiha 1, 02100 Espoo
Teijo Toivonen
https://ilmonet.fi/course/E231958