Saaristokursseille tungosta

25.8.2020

Espoon Kipparien syyslukukauden alku lähestyy. Jo vuosia on järjestettäviä merenkulun kursseja vaivannut oppilaspula ja suunniteltuja laivurikursseja on jouduttu perumaan ja yhdistelemään. Olemme olleet huolestuneita kehityksestä.

Alkavaan lukuvuoteen lähdetään Omnian Espoon työväenopistossa vahvasti koronan varjossa. Lähiopetuksen ryhmäkokoja on pienennetty niin, että luokissa voidaan noudattaa riittäviä turvaetäisyyksiä.

Syksylle suunniteltiin kolme saaristokurssia, kaksi rannikkokurssia ja yksi avomerikurssi. Kesän aikana oppilaita ilmoittautui kursseille hyvää tahtia. Rannikkolaivuirikussit jouduttiin kuitenkin yhdistämään eli käytännössä Olarin kurssi perumaan.

Saaristolaivurin oppiin sen sijaan oli odottamattoman paljon pyrkijöitä. Kun erällekin kurssille oli jonottamassa 40 ylimääräistä ilmoittautunutta, alettiin elokuun alussa pikatahtiin perustaa uusia kursseja. Nyt näyttäisi toteutuvan alkuperäiseen verrattuna jopa kaksinkertainen määrä saaristolaivurikursseja. Minkä lisäksi myös saariston intensiivikurssi on enemmän kuin täynnä!

Kevätlukukauden laivurikurssit alkavat tammikuussa ja osan opetukseen halukkaista lieneekin odotettava kevätlukukauden alkamista.

 

Saaristomerenkulun opetuksessa käytetään uutta, entistä laajempaa oppikirjaa.