Saaristonavigoinnin simulaattorikurssi

9.3.2018

Espoon Kipparit järjestää suositut Saaristonavigoinnin simulaattorikurssit jälleen huhtikuussa.

Kurssit on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan merikartan, kompassin ja merenkulun turvalaitteiden hyödyntämisessä käytännön veneilyssä. Kurssilla keskitytään harjoittelemaan käytännön navigointiin liittyviä asioita turvallisessa luokkaympäristössä. Käytössä on kuusi ”venettä” joissa kussakin operoi kaksi henkilöä; toinen päällikkönä ja toinen navigaattorina. Aikaisempi veneilykokemus ei ole pakollinen, mutta tehtävien suorittaminen edellyttää perustietoja navigoinnista (saaristolaivurin tiedot).

Laitteisiin tutustumisen jälkeen kerrataan lyhyesti perusteita ja reittisuunnittelun jälkeen miehistöt ajavat venettään annettujen tehtävien mukaisesti tutun Espoon saariston maisemissa.

Iltakurssi (ti-ke) 17.-18.4.2018 klo 18:00-21:00  (Peruttu osanottajapulan takia) ja
Viikonloppukurssi (la-su) 21.-22.4.2018 klo 9:00-15:30

Kummallakin kurssilla käydään läpi samoja asioita. mutta viikonloppukurssin tuntimäärä mahdollistaa huomattavasti seikkaperäisemmän opetuksen ja aikaa jää enemmän itse harjoittelulle.

Iltakurssin hinta on 50 euroa ja viikonloppukurssin hinta 70 euroa. Viikonloppukurssin jäsenetuhinta Espoon Kipparien jäsenille ja parhaillaan seuran järjestämillä Omnian laivurikursseilla opiskeleville (oppilasjäsenille) on 45 euroa.

Ilmoittautuminen on käynnissä seuran nettisivuilla. Kummallekin kurssille otetaan enintään 12 oppilasta, varausten vahvistusjärjestyksessä.

Katso tarkempi kurssikuvaus tästä osoitteesta:
https://www.espoonkipparit.fi/download/521/simke18/pdf