Syyskuun laivuritutkinnot

29.9.2021

Pitkästä aikaa pystyimme järjestämään laivuritutkinnot perjantaina 24.9.2021, lähes normaaliin tapaan, toki viime aikoina totutuilla turvaväleillä ja muiden koronavaatimusten maustamana.

Tutkintoon oli ilmoittautunut yli 70 osallistujaa, joten suorituspaikoiksi oli varattu viisi luokkahuonetta Espoon työväenopiston Tapiolan toimipisteestä.

Tilaisuudessa suoritettiin 54 saaristotutkintoa ja 22 rannikkotutkintoa. Osallistujia tuli paljon niiltä vuosi sitten alkaneilta omilta kursseilta, jotka jouduttiin viime marraskuussa keskeyttämään ja joiden opetus vietiin loppuun nyt syyskuun aikana. Mukana oli myös huomattava määrä itseopiskelijoita ja verkkokurssin käyneitä.

Haastavista opiskeluoloista huolimatta ja vaikka tehtävät eivät kummassakaan tutkinnossa olleet helppoja, saavutettiin niissä varsin hyvät tulokset. Saaristomerenkulun tutkinnossa keskiarvoksi muodostui 22,3 ja rannikkomerenkulun tutkinnossa 24,2. Tutkinnon vaativuus näkyi myös siinä, että suorituksista jouduttiin vaaditun pisterajan alituksen takia hylkäämään kolme saaristotenttiä ja yksi rannikko.

Osallistujien saavuttamat henkilökohtaiset kokonaispistemäärät on julkaistu tulosluettelossa täällä>>.
Tulosluettelossa ei ole nimiä, vaan yksilöinti tapahtuu tutkintomaksun viitenumerolla.

Seuraavat laivuritutkinnot järjestetään Espoon Tapiolassa ja Kirkkonummella 10.12.2021 ja niihin ilmoittautuminen>> on avoinna 26.11.2021 klo 18:00 asti.