Sääilta Suvisaaristossa 19.5.2022

6.4.2022

Suvisaariston Navigaatioseura, Espoon Kipparit ja Sökö Sommarö FBK VPK järjestävät jäsenilleen veneilysää-koulutusta Sääneuvoksen johdolla torstaina 19.5.2022 klo 17.30 alkaen.

Sääneuvoksena toimii meteorologi Petri Takala, jolla on takana yli kolmen vuosikymmenen kokemus sään ennustamisesta. Ennen Sääneuvokseksi ryhtymistä hän on toiminut eri sääpalveluissa mm. merisäävastaavana. Hänellä on myös kokemusta surffauksesta ja surffilautojen valmistamisesta ja korjaamisesta.

Veneilysää-koulutustilaisuudessa tutustutaan vähän syvemmin tuuleen ja muihinkin vesilläliikkujaan vaikuttaviin sääilmiöihin. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita: Sään synty ja ilmastolliset tuulivyöhykkeet, ilmanpaine ja tuuli, mitä pilvistä voidaan päätellä, tyypillisimmät paikallisilmiöt (Suomi ja ulkomaat), ukkospilvet ja puuskarintamat, ilmamassan ja säärintamien vaikutus tuuleen ja näkyvyyteen, ja keskituuli ja puuskat sekä merellä että sisävesillä

Tarkoitus kuitenkin on, että kurssille voi osallistua kuka tahansa, eikä minkäänlaista alkutietoa säästä edellytetä. Iso osa koulutuksesta muodostuu osallistujien kysymyksistä ja niihin kaikkiin yritetään löytää vastaukset. Luennoija on motivoitunut löytämään vastauksia myös kysymyksiin, joihin ei ennen ole osattu vastata.

Koulutus pidetään Suvisaariston VPK:n tiloissa osoitteessa: Matasaarentie 1, 02380 Espoo.

Koulutus maksaa SuNS:in ja EK:n jäsenille 20€. Maksu suoritetaan paikan päällä ensisijaisesti korttimaksuna tai vaihtoehtoisesti käteisellä. Mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset 9.5. mennessä.

Tilaisuudessa on tarjolla myös pientä purtavaa, sekä kahvia/teetä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumislomakkeelle>>

 title=